معرفی سامانه های تشخیص سرقت ادبی و خدمات جدید یکتاوب

خدمات کراس چک (مشابه‌یاب) بین المللی

دپارتمان خدمات اجرایی شرکت یکتاوب از ابتدای سال ۱۴۰۲ خدمات مشابهت‌یابی مقالات انگلیسی را مجدداً فعال نموده است. این خدمات در حال حاضر به صورت غیرسیستمی انجام می‌شود. بدین ترتیب که مجلات باید مقالات مورد نظر برای بررسی سرقت ادبی را به ایمیل yektamaggmail.com ارسال نمایند و نتیجه طی حداکثر ۲۴ ساعت برای ایشان ارسال خواهد شد. هزینه بررسی هر فایل (در صورت عدم نیاز به فاکتور) معادل ریالی یک دلار آمریکاست (در حال حاضر ۵۵هزار تومان در نظر گرفته شده است).   

امکان صدور فاکتور رسمی برای بیش از ۱۰ مقاله نیز وجود دارد که باید درخواست آن قبل از ارسال فایل‌ها ارسال شود. در این حالت، فاکتور با ۳۰% هزینه بیشتر به علاوه ۹% ارزش افزوده صادر می‌شود. 
 
برای آگاهی بیشتر از نحوه استفاده از این خدمات می توانید با yektamaggmail.com مکاتبه کنید. به زودی امکان استفاده مستقیم از طریق پرونده مقاله فراهم خواهد شد. 

 

معرفی نرم‌افزارهای تشخیص سرقت ادبی

تشخیص و جلوگیری از دسترس‌پذیری مقالات دارای سرقت ادبی به یکی از دغدغه‌های مهم نمایه‌های بین‌المللی تبدیل شده و براساس موازین اخلاق نشر، نشریات مسئول تشخیص این تخلف و جلوگیری از انتشار مقالات دارای سرقت ادبی هستند. این اصطلاح در دهه گذشته با افزایش تصاعدی تعداد مقالات علمی توسط کشورهای در حال توسعه مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. با وجود آنکه ماهیت مدل توسعه و نشر علمی حداقل از قرن ۱۴ میلادی بر استناد به مطالب پیشتر منتشر شده توسط سایر محققان بوده است، اما با اهمیت یافتن کمّیت مقالات در کشورهای در حال توسعه در دو دهه گذشته، میزان استفاده از متون سایر محققان در مقالات بعضاً بسیار زیاد شده و حتی گاهی مشاهده شده که نویسندگان زحمت انجام آزمایش‌ها و پژوهش‌های میدانی را نیز به خود نداده و به داده‌سازی مبتنی بر نتایج مقالات قبلی دست می‌زنند. همین مسایل باعث شده که تشخیص میزان استفاده از متون سایر اسناد علمی در مقالات مورد توجه بسیاری قرار بگیرد و نرم‌افزارهای متعددی در این سال‌ها برای تشخیص خودکار میزان تشابه مقالات با سایر اسناد علمی ارایه شده‌اند.


این نرم‌افزارها که در ادامه به معرفی ۱۰ مورد از پرکاربردترین آنها در سطح جهان می‌پردازیم، تنها برای الفبای رومن کاربرد دارند و متاسفانه برای الفبای فارسی هنوز نرم‌افزار قابل اعتنایی ارایه نشده است و تلاش شرکت یکتاوب آنست تا در این زمینه گام‌های موثری بردارد.

۱- TurnItIn (http://turnitin.com/)

تولد نرم‌افزارهای تشخیص سرقت ادبی در سال ۱۹۹۸ با پایه‌گذاری نرم‌افزاری برای داوری همتراز توسط ۴ دانشجوی دانشگاه برکلی به وقوع پیوست. این نرم‌افزار در سال ۲۰۰۰ توسعه یافت و به اولین سایت ارایه‌دهنده خدمات تشخیص سرقت ادبی برای تکالیف دانشجویی تبدیل شد. این نرم‌افزار در سال ۲۰۰۲ به صورت آنلاین در آمد و تا قبل از پیوستن به Crossref در سال ۲۰۰۷ از مرز یک میلیون مقاله ثبت شده برای بررسی عبور کرده بود. پیوستن به پایگاه غنی Crossref، این نرم‌افزار را تبدیل به قوی‌ترین ابزار بررسی و تشخیص سرقت ادبی نمود به طوریکه طی کتر از ۲ سال تعداد مقالات ثبت شده برای بررسی در آن از مرز ۱۰۰میلیون گذشت و ۱۶میلیون کاربر فعال داشت. با وجود این پیشرفت، این ابزار قدرتمند ماهیت دانشجویی خود و ارایه خدمات با قیمت پایین برای دانشجویان را حفظ کرد و پایه‌گذار نرم‌افزار حرفه‌تر iThenticate برای استفاده در محافل آکادمیک و مصارف تجاری همچون نشریات پژوهشی و نمایه‌های بین‌المللی شد.


۲- iThenticate (http://www.ithenticate.com/)

قوی‌ترین و پرکاربردترین نرم‌افزاری که با بهره‌گیری از پایگاه داده غنی Crossref به تشخیص تشابه متن مقالات با سایر اسناد علمی می‌پردازد iThenticate است. iThenticate فراهم‌کننده سرویس تشخیص سرقت ادبی برای اطمینان از اصالت نوشته قبل از انتشار است. این وبسایت با مقایسه یک نوشته با پایگاه داده شامل بیش از ۶۰ میلیارد صفحه وب و ۱۵۵میلیون آیتم محتوایی شامل ۴۹میلیون اثر از ۶۰۰ انتشارات علمی مشارکت‌کننده در Crossref تقریباً هیچ سندی که با الفبای رومن در وب منتشر شده باشد را از قلم نمی‌اندازد. iThenticate توسط Turnitin گسترش یافته است که رهبری بررسی سرقت ادبی  و بررسی اصالت متون را در موسسات آموزشی سراسر جهان بر عهده دارد. دفتر اصلی شرکت در اُکلند کالیفرنیاست و دفتر بین‌المللی آن در نیوکسل در انگلستان واقع است.

AWT IMAGE

AWT IMAGE

۳- Viper (http://www.scanmyessay.com/turnitin.php)

این نرم‌افزار خود را به عنوان بدیل مجانی TurnItIn معرفی می‌کند و تنها برای سیستم‌های ویندوز مایکروسافت قابل استفاده است. این نرم‌افزار پایگاه‌های غنی ولی در عین حال مجانی را مورد جست و جو قرار می دهد و خود را در مقایسه با TurnItIn برتر می‌داند و معتقد است که بر خلاف آن، امکان جست‌وجوی نامحدود با طول متن نامحدود، مقایسه کلمه به کلمه همچنین ارجاع به مقالات دارای سرقت ادبی را فراهم می‌کند. خدمات این نرم‌افزار تنها با دانلود و نصب برنامه قابل استفاده است.


۴- Plagiarism Checker (http://www.plagiarismchecker.com/help-teachers.php)

AWT IMAGE


این نرم‌افزار تشخیص سرقت ادبی نیز بیشتر توسط اساتید و معلمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و به صورت آنلاین به بررسی پاراگراف به پاراگراف متون مقالات می‌پردازد. موتور جست‌وجوی این نرم‌افزار مبتنی بر گوگل یا یاهو است و هر آنچه مرورگر گوگل یا یاهو به آن دسترسی داشته باشند را جست‌وجو می‌کند. حداقل تعداد کلمات قابل جست‌وجو با این نرم‌افزار ۶ و حداکثر ۳۲ است. این نرم‌افزار پاسخ جست‌وجو را در قالب نتیجه گوگل یا یاهو ارایه می‌دهد.


۵- Plagiarism Detect

این نرم‌افزار پولی به ازای هر صفحه ۵۰ سنت دریافت می‌کند و با توجه به زمان ۵ تا ۷ دقیقه‌ای برای بررسی هر صفحه به نسبت کند است. این نرم‌افزار اخیراً تغییراتی در الگوریتم‌های جست‌وجوی خود ایجاد نموده تا هم سرعت را افزایش دهد و هم قابلیت تشخیص را به قابلیت‌های انسانی نزدیک‌تر نماید، بنابراین فعلاً در دسترس نیست.

۶- University of Maryland Dustball Plagiarism Checker (http://www.dustball.com/cs/plagiarism.checker/)

AWT IMAGE


برایان کلاگ در سال ۲۰۰۲ این نرم‌افزار را در دانشگاه مریلند تولید نمود. مهم‌ترین ویژگی این نرم‌افزار ساده‌بودن آنست و البته کاربرد آن نیز برای متون دانشجویی است و به دلیل دقت نسبتاً پایین برای مقاصد حرفه‌ای‌تر قابلیت پایینی دارد.


۷- Plagiarisma (http://plagiarisma.net/)

این نرم‌افزار قابلیت‌های بالایی دارد ولی امکان استفاده رایگان از آن در هر روز محدود است و بنابراین برای مقاصد حرفه‌ای مثل نشریات مناسب نیست. این نرم‌افزار قابلیت استفاده از موتورهای جست‌وجوی یاهو و گوگل را دارد و برای چندین زبان مختلف به غیر از انگلیسی (بیش از ۱۹۰ زبان به ادعای خودش) نیز کاربرد دارد که البته فارسی از آنها نیست. سرعت مناسب و ارایه گزارش براساس عبارات از ویژگی‌های این نرم‌افزار است. این سایت آنلاین دارای نسخه نرم‌افزار برای ویندوز است که به صورت آفلاین نیز کار می‌کند و نسخه‌های غیر از Word را نیز می‌پذیرد.

AWT IMAGE


۸-  Duplichecker (https://www.plagiarismsoftware.net/)

این نرم‌افزار آنلاین دارای محدودیت جست‌وجوی ۱۰۰۰کلمه‌ای است و برای استفاده از آن باید حتما در سایت عضو شوید تا امکان جست‌وجوی رایگان را در اختیار شما قرار دهد. نام جدید این نرم‌افزار Plagiarism Software است و برای مقاصد حرفه‌ای مناسب به نظر نمی‌رسد، چون پایگاه‌های محدودی را جست‌وجو می‌کند.


۹- CheckForPlagiarism (http://www.checkforplagiarism.net/services)

این نرم‌افزار پولی است و حداقل قیمت اکانت آن برای دانش‌آموزان دبیرستانی ۲۰$ است که امکان جست‌وجوی ۵ فایل را می‌دهد. این سایت نیز برای چند زبان خدمات می‌دهد و خدمات آن بیشتر برای نویسندگان است و دسترسی‌های جست‌وجوی آن محدود است. این سایت به شدت معتقد است که سرویس‌های مجانی تشخیص سرقت ادبی غیرموثر هستند.


۱۰- EVE۲ (http://www.canexus.com/eve/index.shtml)

این سایت نیز از جمله سرویس‌های قدیمی این حوزه است که از سال ۲۰۰۰ شروع به فعالیت کرده و با حدود ۳۰$ خدمات نامحدود خود را ارایه می‌دهد و تضمین بازگشت مبلغ در صورت عدم رضایت مشتری تا ۱۰ روز را دارد.  

 


راهنمای گام به گام استفاده از سامانه بررسی سرقت ادبی شرکت یکتاوب


۱- در سامانه خدمات علمی به نشانی  ....  وارد شوید و ثبت نام یا login کنید.


۲- در صورت نداشتن اعتبار، پرداخت هزینه را انجام دهید.

۳- مقاله خود را به همراه نام و نام خانوادگی نویسنده اصلی ( به صورت انگیسی) و ترجیحا با فرمت PDF آپلود کنید.

دقت کنید که منابع مقاله در فایل درج نشده باشند. اسامی نویسندگان و افیلیشن ها هم درج نشود و فقط فایل‬ ‫خام مقاله بارگزاری شود.

۴- نتایج بررسی را پس از چند لحظه (بین ۳۰ ثانیه تا ۵ دقیقه) و با ورود به بخش پروفایل، دریافت کنید.




 

۲- استفاده از خدمات کراس چک (مشابه یاب) برای مقالات داخلی:

بخش "بررسی و نمایش مقالات مشابه" در برنامه یکتاوب تعبیه شده است و تمام کاربران گرانقدر یکتاوب در صفحه پرونده مقاله می‌توانند از این خدمت ارزنده بهره‌مند شوند.

AWT IMAGE