هزینه ها - بروز شده در آبان 1403:
هزینه های ثبت کدهای DOI:
آشنایی با کد DOI و موسسات ثبت کننده آن
اگر اهل استفاده روزمره از وب باشید، حتماً با این مشکل مواجه شدهاید که نوشته، عکس، فیلم یا هر چیز دیگری که قبلاً در وب دیده بودید، دیگر در دسترس نباشد. از آنجا که این مساله مشکلی بزرگ و در عین حال معمول محسوب میشود، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب نموده تا راهکاری برای مقابله با آن ارایه کنند. این مشکل در حوزه اسناد علمی اهمیتی دوچندان یافته است، چراکه مدل پذیرفتهشده توسعه علمی امروز در دنیا، بر استناد اسناد جدید به قدیمیتر بنا نهاده شده است. یعنی محققان باید بتوانند نسبت دستاوردهای خود را با دستاوردهای قبلی که ادبیات حوزه علمی مربوطه را میسازد مشخص کرده، به تایید یا رد آنها بپردازند. برای این منظور، دسترسی به اسناد علمی موجود در هر حوزه علمی، از ابتداییترین نیازهای محققان است.
راهحلی که برای حفظ اسناد در محیط وب به مورد اجرا در آمده، اختصاص شناسهای یکتا به هر شئ است تا از طریق آن، نسخهای از شئ مربوطه برای همیشه در محیط وب در دسترس باشد. این شناسه که به آن "شناساگر دیجیتال شئ" یا DOI (Digital Object Identifier) گفته میشود توسط بنیاد بینالمللی DOI (IDF) در سال ۱۹۹۸ تاسیس و در سال ۲۰۰۰ با ایجاد اولین موسسه ثبت آن یعنی کراسرف (Crossref) ارایه شد. کراسرف که در حال حاضر توسط PILA اداره میشود بنیادی غیرانتفاعی است که تمام فعالیت آن بر ارایه خدمات جانبی شناسه DOI متمرکز است و از ویژگی یکتایی این شناسه برای شناسایی اشیای علمی در محیط وب و ایجاد شبکههای ارتباطی بین آنها برای اهداف وبومتری استفاده میکند (http://www.crossref.org).
اهمیت استفاده از کدهای DOI کراس رف
اگر می خواهید مقالات شما در سامانه های معتبر جهانی و نیز گوگل اسکالر دیده شوند و به آنها رفرنس داده شود چاره ای جز استفاده از کراس رف نیست. کراس رف تا لحظه تنظیم این راهنما بیش از ۸۸ میلیون مقاله ثبت کرده است و آنها را با سرویس های مختلفی در اختیار پژوهشگران قرار می دهد:
https://www.crossref.org/dashboard
https://www.crossref.org/services
طبیعی است که با این حجم اطلاعات هیچ انتشارات و هیچ پژوهشگری از سیستم های دیگر برای دستیابی به اطلاعات علمی استفاده نمی کند. روی تصویر زیر کلیک کنید و وضعیت انتشارات معتبر دنیا را ببینید.
برای آشنایی با خدمات اختصاصی کراس رف مقاله شناسه DOI، معرفی، نماینده ها و برخی چالش های مرتبط را بررسی نمایید.خرید کدهای DOI از یکتاوب
خدمتی جدید از دپارتمان اجرایی و نمایهسازی یکتاوب
درج کد DOI کراس رف و نمایهسازی مقالات منتخب
کنفرانسهای علوم پایه، پزشکی، مهندسی و علوم پایه در نمایههای معتبر بینالمللی
CPCI/DOAB/Amazon/Scopus/PubMed/Compendex/IEEE/IET Inspec/CNKI
در کوتاهترین زمان ممکن با شرایط زیر:
۱- استفاده از نرمافزار مدیریت کنفرانس یکتاوب
۲- داشتن دبیرخانه علمی معتبر
۳- رعایت موارد اخلاق نشر (بررسی سرقت ادبی، عدم انتشار پیشین و ...)
۴- ارایه متن کامل مقالات منتخب به زبان انگلیسی
درج خودکار کدها در چکیده و فایل PDF
سامانه پیشرفته و هوشمند یکتاوب، مقالات را با ارسال مستقیم به کراس رف ثبت می کند و سپس کدهای DOI ثبت شده را در صفحه چکیده و نیز فایل PDF مقالات درج می کند. اگر درج خودکار کدها در فایل PDF انجام نشد، می توانید طبق راهنمای زیر برای بهسازی فایل ها اقدام کنید.
راهنمای ساخت یا بهسازی فایل های PDF
توجه: برای ایجاد امکان درج خودکار کدهای DOI و کپی رایت در فایل های PDF می توانید فایل های خود را با کمک Word ۲۰۱۳، Foxit PhantomPDF ۶.۰ یا Nitro Pro ۸ به PDF تبدیل کنید. تبدیل با ( Acrobat Distiller ۱۰ (PScript ۵.۲.۲) ( PDF Version ۱.۶ یا pdfFactory Pro مانع خودکار شدن این امر است و مجبور خواهید شد اطلاعات را به صورت دستی در فایل اضافه کنید. برنامه یکتاوب در حال حاضر نمی تواند فایل های جدید PDF که نسخه ۱.۵ (Acrobat ۷.x) دارند را دستکاری کند و لازم است فایل ها به نسخه ۱.۴ یا کمتر باشند.
برای رفع این اشکال می توانید از سه روش استفاده کنید:
۱- نرم افزارهای ساخت PDF را تنظیم کنید تا نسخه خروجی آنها ۱.۴ باشد. برای مثال روش تنظیم نرم افزار Nitro PDF را ببینید:
۲- فایل های PDF را با ابزار تبدیل و بهسازی فایل های PDF یکتاوب تبدیل کنید (نسخه جدید، تبدیل version را هم انجام می دهد).
۳- کدها را به صورت دستی روی فایل PDF اضافه کنید.
با توجه به امکانات دیگر یکتاوب (درج متادیتا و متن کپی رایت در فایل های PDF) روش سوم را توصیه نمی کنیم.
کراس مارک
امکان ثبت کراس مارک (به منظور ارایه اطلاعات اضافی مثل اطلاعات ناشر و کپی رایت یا اطلاع رسانی در خصوص وضعیت فعلی و نسخه های جدید مقاله) برای مقالات فراهم شده است. نمونه CrossMark های ثبت شده را در زیر بررسی کنید:
مقاله با کراس مارک پولیسی یکتاوب: http://joc.inio.ac.ir/article-۱-۱۰۵۱-en.html
مقاله با کراس مارک پولیسی موسسه نگاه: http://hdq.uswr.ac.ir/article-۱-۱۳۳-en.html
لطفا برای این کار حتما سفارش ها را فقط از بخش مدیریت نسخه های نشریه ارسال کنید.
یک امکان ویژه:
امکان درج هر نوع اطلاعات اختصاصی ناشر یا مقاله (مثل عنوان و نشانی ناشر) در کراس مارک فراهم شده است. برای نمونه بخش More Information را در این CM بررسی کنید. برای این کار می توانید بعد از اقدامات لازم از بخش مدیریت نسخه های نشریه، اطلاعات مورد نظر را به صورت ایمیل برای شرکت ارسال کنید.
سرقت ادبی و نمایه سازی:
بر اساس مکاتبات انجام شده با شرکت Turnitin به عنوان پشتیبان سایت ithenticate تمام مقالاتی که برای آنها کد DOI اختصاص داده شود، در این سامانه ثبت می شوند تا از سرقت ادبی اطلاعات آنها محافظت به عمل آید. با توجه به این موضوع از این به بعد برای خرید کدهای DOI، حتما باید متن کامل PDF مقالات روی سایت در دسترس باشند (دقت کنید که با توجه به درج خودکار کدهای DOI در فایل های PDF نیازی نیست که ابتدا کدها را دریافت کنید و سپس فایل ها را آماده کرده و روی سایت قرار دهید). همچنین با ثبت اطلاعات در ithenticate، تمام اطلاعات اصلی مقالات برای جستجو در اختیار موتوزهای جستجو (مثل google) قرار می گیرند.
برخی موسسات استفاده کننده از خدمات DOI شرکت کراس رف با واسطه یکتاوب: