به یکتاوب خوش آمدید
شرکت یکتاوب افزار شرق افتخار دارد که موفق به راهاندازی بیشاز 1600 پایگاه اینترنتی علمی شامل نشریات، کنفرانسها، انجمنهای علمی و دانشگاهها و دیگر مراکز علمی شده است و در حال حاضر بیش از 1200 پایگاه فعال را پشتیبانی می کند. این شرکت پس از بررسی وضعیت پایگاههای اینترنتی دانشگاهها و مراکز علمی کشور و مقایسهی آنها با پایگاههای اینترنتی دانشگاهها و بنیادهای علمی برتر جهان در سال 1383، به طراحی نخستین سامانهی مدیریت یکپارچهی نشریات علمی کشور و نخستین سامانهی مدیریت اطلاعات سازمانی دانشگاهی در سال 1384 پرداخت. یکتاوب دستاورد سالها پژوهش و تجربه برای برپایی پایگاههای اینترنتی در محیطهای علمی و دانشگاهی است. فرآیندهای مختلف دانشگاهی پس از بررسی و بهینهسازی به افزونهها یا ماژولهای موجود در بستهی نرمافزاری یکتاوب تبدیل شدهاند و محصول نهایی بارها در بوتهی آزمایش سنجیده شده است.
توسعه برنامه
افزایش حجم و جریان اطلاعات، بشر را بر آن داشت تا با خلق راهکارهای سریعتر و موثرتر، سرعت تبادلات و ارتباطات خود را بیشتر نماید. این امر در نهادهای علمی جوامع نمود پررنگتری داشته است و در جوامع پیشرفته، دانشگاهها و سازمانهای علمی از اولین متقاضیان و کاربران فناوریهای الکترونیک جدید به شمار میروند. اما در برخی از جوامع کمتر توسعه یافته، به دلایل مختلف، استفاده موثری از این فناوریها انجام نشده است و حرکتهایی که در این زمینه صورت گرفته است، به نتیجه مطلوب نیانجامیده است.
یکی از این فناوریهای جدید که استفادههای روزافزونی یافته است، فناوری وب میباشد. متاسفانه هنوز به طور گسترده از امکاناتی که این ابزار میتواند در دسترس پژوهشگران و مدیران قرار دهد، در مراکز علمی استفاده نشده است. پایگاههای اینترنتی نا استوار و سردرگم کننده، فقدان اطلاعات مورد نیاز کاربران یا دشواری دسترسی به آنها، قالبهای ناهمگون طراحی صفحات، عدم بهکارگیری موثر وب برای انجام روندهای اداری و اجرایی و بهروزنبودن و اشتباهات زیاد در اطلاعات ارایه شده در پایگاههای اینترنتی تعداد زیادی از دانشگاهها و موسسات علمی کشور حاکی از نقصهای موجود در زمینه استفاده صحیح و مطلوب از فناوری وب در کشور ما میباشد. به همین دلیل پس از مطالعه نیازهای مراکز علمی و بررسی اقدامات مشابه در زمینه مذکور، به ارایه راهکارهایی اصولی پرداختهایم و تلاش کردهایم با استفاده از آخرین دستاوردهای دانش و فناوری ، تصحیح شیوههای مدیریتی و با یاری گرفتن از ابزارهای قدرتمندی همچون "مجموعه برنامههای یکتاوب"، برای رفع مشکلات و نواقص مذکور اقدام نماییم.
ویژگیهای شرکت
برخی از افتخارات
پیشینه
- 1382 : پایگاه اینترنتی جزیرهی دانش در دو مرحله ( iransciland.com و سپس jazirehdanesh.com ) با هدف تولید محتوای فارسی در وب و ترویج علم راهاندازی شد.
- 1383 : فعالیتهای پژوهشی برای شناخت و بررسی وضعیت پایگاههای اینترنتی دانشگاهی کشور و مقایسه آنها با پایگاههای اینترنتی دانشگاهها و بنیادهای علمی برتر جهان در پژوهشکدهی فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس انجام شد که نتایج آن به صورت دو سخنرانی علمی در دانشگاه تربیت مدرس و نیز نخستین همایش فناوری اطلاعات دانشگاه کردستان ارایه شد.
پس از تحلیل و نتیجهگیری از مطالعات انجام شده، برنامهریزی برای تبدیل دانش کسب شده به محصول کاربردی آغاز گردید و پایگاه وب www.universws.com راهاندازی شد.
- 1384 : نخستین نسخهی برنامهها برای برخطکردن فرآیندهای دانشگاهی با عنوان عمومی Academic Web Tools با همکاری نشریات JAST و IJRR (نرمافزار My Php Reviewer یا MPR ) و پنجمین کنفرانس بینالمللی بیوشیمی (نرمافزار AWT Conference Manager ) عرضه شد.
- 1384 : همکاری با دانشگاه علوم پزشکی ایران برای توسعهی یک پایگاه وب جامع دانشگاهی آغاز شد و بیش از 30 مرکز علمی دیگر بهرهگیری از خدمات یکتاوب را آغاز کردند.
- 1385 : همکاری با دانشگاه علم و صنعت ایران برای توسعهی یک پایگاه وب جامع دانشگاهی آغاز شد و تعداد دیگری از مجامع علمی بهرهگیری از خدمات یکتاوب را آغاز کردند.
- 1386 : شرکت یکتاوب افزار شرق با هدف تمرکز بر محصولات تحت وب بنیانگذاری شد و پایگاه yektaweb.com و مجموعه پایگاههای خدماتدهندهی زیرمجموعه مانند websanj.net و parvaneha.com راهاندازی شدند.
- 1387 : دستهبندی مستندات، ابزارها و برنامهها و نیز تهیهی فیلمها و متنهای آموزشی برنامهها انجام شد. پایگاه مرکزی سامانهی ملی اطلاعات زیست پزشکی و سلامت (سمات بخش سلامت) برای گردآوری خودکار دادههای علمی و پژوهشی کشور طراحی و راهاندازی شد.
- 1388 سرویسدهندهی پرقدرت و مستقل یکتاوب آغاز به کار کرد. پایگاههای جانبی سمات بخش سلامت در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی راهاندازی شد.
- 1389 سامانهی ملی اطلاعات تحقیقاتی (سمات بخش علوم) برای گردآوری خودکار دادههای علمی و پژوهشی کشور با همکاری پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) طراحی و راهاندازی شد. سامانهی نشریات دانشگاه شاهد (5 نشریه) و اصفهان (32 نشریه) راهاندازی شد.
- 1390 بهبود رتبهی شرکت یکتاوب در شورای عالی انفورماتیک. راهاندازی نخستین سامانهی پایش مجلات علمی کشور (www.ajm.ir)
- 1391 راهاندازی بیش از 100 پایگاه انجمن علمی و نشریات پژوهشی انجمنها با همکاری کمیسیون انجمنهای علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.
افزایش مجلات پژوهشی بهرهمند از خدمات یکتاوب به بیش از 500 پایگاه مجله
- 1395: راه اندازی سامانه پژوهشی ایران (www.irisweb.ir)
آشنایی با محصولات شرکت
محور اصلی یکتاوب یک سامانهی مدیریت محتوا ( Content Management System ) است که برای مدیریت الکترونیک فرآیندهای پژوهشی و اطلاعرسانی در دانشگاهها و نهادهای علمی طراحی شده است . برنامههای مدیریت محتوا که با نام CMS نیز شناخته میشوند، ابزارهایی دارند که به مدیران پایگاه اجازه میدهند مجموعهای گسترده و پویا از اطلاعات گوناگون را به سادگی مدیریت کنند. برای کار با این نرمافزارها تنها آشنایی با مفاهیم پایهای کار با رایانه کافی است و نیازی به دانستن زبانهای برنامهنویسی نیست. از این رو، مدیران پایگاه میتوانند در راستای هدفها و نیازهای سازمانی خود به تغییر در ساختار و محتوای پایگاه بپردازند .
یکتاوب با بررسی نیازهای سازمانهای دانشبنیان و بهرهگیری از سامانهی مدیریت محتوا، اقدام به تهیهی ماژولهای گوناگون به شرح زیر نموده است:
• سامانهی مدیریت و یکپارچهسازی اطلاعات ( نظام جامع اطلاعاتی و گردش کار پویا)
• سامانهی جامع مدیریت دانشگاهها و سازمانهای علمی و پژوهشی
• سامانهی جامع مدیریت اطلاعات تحقیقاتی (علم و فناوری) - سمات
• سامانهی مدیریت الکترونیک انجمنهای علمی
• سامانهی مدیریت الکترونیک نشریات علمی
• سامانهی مدیریت الکترونیک کنفرانسهای علمی
• سامانهی کتابخانه الکترونیکی
• سامانهی ثبتنام آزمون استخدامی دانشگاهها و سازمانها
• سامانهی ثبت ایدهها در راستای مدیریت خلاقانه دانشگاهها و سازمانها
• سامانهی ثبت سوابق پژوهشی و اجرایی اعضای هیات علمی
• سامانهی برگزاری دورههای آموزشی کارمندان
• سامانهی ثبت ساعات حضور اعضای هیات علمی
• سامانهی ارتباط مستقیم با ریاست دانشگاهها و سازمانها
• سامانهی پایگاه اینترنتی ویژهی روابط عمومیها
• سامانهی فروشگاه الکترونیک کتاب، کالا و خدمات
• سامانهی اعتبارسنجی و ارزشیابی نیمهخودکار زیربخشهای پایگاه اینترنتی سازمانهای بزرگ
• سامانه نوبتدهی اینترنتی بیماران (ویژه بیمارستان ها)
از ویژگیهای بنیادی این سامانهها این است که همگی با توجه به نیاز سازمانهای علمی و پژوهشی طراحی شده و برای همهی این سامانهها راهنمای متنی و تصویری فراهم شده است. بهرهگیری از این سامانهها باعث ارتباط موثر با مخاطبان،کاربرد صحیح فناوری اطلاعات، استفاده موثر از زمان و صرفهجویی در هزینهها میشود.
برای مطالعه مشخصات، ویژگی ها، هزینه ها و روش خرید سامانه ها از بخش "فهرست محصولات" استفاده کنید.
برقراری ارتباط
مستندات و مشخصات برنامهها و نمونه پروژههای انجام شده در پایگاه اینترنتی شرکت قابل دریافت است. خدمات ارایه شده در نشانی www.yektaweb.com/demo قابل بررسی و آزمایش هستند.
برای رفع اشکال احتمالی، دریافت راهنمایی یا سفارش برنامه نیز میتوانید با نشانی پست الکترونیک yektawebgmail.com یا موارد زیر تماس بگیرید:
هر نظر و پیشنهادی که منجر به تسریع و ارتقای کار شود، ما را برای ارایه خدماتی بهتر راهنمایی خواهد کرد. پس با ما در تماس باشید و دیدگاهها و خواستهای خود از مجموعه برنامههای یکتاوب را با ما در میان بگذارید. از همراهی شما سپاسگذاریم.