همکاران و مشتریان محترم دانشگاهی
لطفا مواظب باشید در دام جوسازی ها گرفتار نشوید!
از حدود سه ماه پیش که برخی سرورهای دانشگاهی به دلیل قدیمی بودن برنامه وب سرور (نه ضعف سیستم یکتاوب) مورد حمله قرار گرفتند، برخی تبلیغات کاذب و فضاسازی ها برای جذب مشتریان توسط برخی شرکت های رقیب شروع شده است.
ضمن تشکر از مشتریان وفادار یکتاوب که با تکیه بر حقیقت، سامانه های پیشرفته و خدمات پشتیبانی یکتاوب را به مزایای کاذب تبلیغ شده ترجیح داده اند، این مطلب برای روشن کردن برخی ابهامات ایجاد شده توسط برخی شرکت ها اطلاع رسانی شده است تا جلوی سوء استفاده برخی شرکت ها و متضرر شدن دانشگاه ها (صرف هزینه اضافه برای جایگزینی سامانه های ضعیف تر به دلیل دریافت اطلاعات اشتباه) گرفته شود:
1- یکتاوب قدرتمندترین سیستم مدیریت نشریات در داخل کشور است. هیچ کدام از سامانه های موجود از نظر انعطاف پذیری، تهیه گزارش های پیشرفته، بخش پیشرفته مالی، سیستم بسیار پیشرفته مدیریت محتوا، روش های متنوع برقراری ارتباط با کاربران، ابزار پیشرفته پرونده مقاله و سیستم های پیشرفته مثل گواهینامه داوری نمی توانند با یکتاوب رقابت کنند. در یکتاوب بر خلاف بسیاری از سامانه های کم قدرت تبلیغ شده، نیاز به استفاده هیچ سیستم جانبی مثل ایمیل نیست. این بحث به قدری روشن است که شرکت های رقیب حتی در این مورد جرات رقابت ندارند و روی بحث های کم اهمیت تر دیگر به عنوان مزایای رقابتی تاکید می کنند.
2- از نظر پشتیبانی الکترونیک و پاسخگویی آنلاین (و در درجه دوم پاسخگویی تلفنی)، یکتاوب تضمین کرده است که حداکثر تا 24 ساعت ایمیل ها را پاسخ بدهد. اما معمولا در عرض چند دقیقه پاسخ تمام ایمیل ها ارسال می شود. این امر باعث می شود کارهای مدیریت پایگاه با سرعت پیش بروند. از نظر پشتیبانی سرور هم یکتاوب ابزارها و روش های قدرتمندی برای تامین امنیت و سرعت سایت ها روی سرورهای یکتاوب توسعه داده است تا سایت ها با سرعت مناسب و بدون وقفه کار کنند.
البته یکتاوب برای حصول نتیجه بهتر فرآیندهای بهینه سازی شده ای را طراحی کرده است و همواره تلاش کرده است روش های اصولی استفاده از ابزارهای الکترونیک را در کشور گسترش دهد. برای نمونه این راهنما را ببینید.
3- برای تامین نظرات مسئولان و مدیران پایگاه ها، معمولا نظرات و پیشنهادهای ارتقا یا تغییراتی که دریافت شوند در برنامه توسعه داده می شوند. تغییرات پیشنهاد داده شده با اسم خود افراد در برنامه ثبت می شوند. برای مشاهده آخرین تغییرات اینجا را ببینید.
4- برخی شایعات مطرح شده است که استفاده از برخی نرم افزار ها باعث می شود در رتبه بندی کمیسیون وزارت علوم، رتبه بهتری به دست آید. این بحث در جلسه ای در وزارت علوم و با حضور آقای دکتر شریفی (مسئول کمیسیون نشریات) مطرح شد و ایشان این ادعا را رد کردند و قول دادند اگر کسی این بحث را جایی مطرح کرده باشد با آن برخورد خواهند کرد. همچنین فعلا برای جلوگیری از سوء استفاده برخی افراد، لینک ویژگی های نشریات استاندارد روی سایت ارزیابی نشریات غیر فعال شده است تا این مشخصات دقیق تر شده یا به توافق همه شرکت ها برسد. سرکار خانم ایل بیگی هم به عنوان کارشناس ارزیابی تاکید کردند که سامانه یکتاوب را به دلیل استاندارد بودن، جز گزینه های قابل انتخاب در فرم های ثبت مشخصات نرم افزار درج کرده اند. جا دارد از حسن همکاری مجموعه ارزیابی نشریات وزارت علوم برای جلوگیری از سوء استفاده ها تشکر نماییم.
گواه اشتباه بودن این شایعه یا ادعا هم وجود تعداد زیادی نشریه با امتیاز کامل در سایت کمیسیون است که با سامانه یکتاوب کار می کنند. کارشناسان ارزیابی فقط داشتن چند ویژگی مشخص شده را در نظر می گیرند که در سامانه های یکتاوب وجود دارد.
از طرفی همانطور که در اطلاعیه های قبلی روی سایت شرکت منتشر شد، کلا این راهکار برای ارزیابی نشریات را یکتاوب حدود 6 سال پیش به وزارت علوم پیشنهاد کرده است. در حال حاضر هم پیشنهادهایی برای ارتقای این سامانه و خودکار کردن امور با هدف تسهیل و تسریع کارها به وزارت علوم داده شده است. امیدواریم این همکاری ها شروع شود تا روش ها و ابزارهای قدرتمند شرکت یکتاوب جایگزین روش سخت فعلی برای ثبت و بروزرسانی اطلاعات نشریات گردد.
5- برخی شایعات مطرح شده است که استفاده از برخی نرم افزارها باعث تسهیل رتبه بندی در پایگاه های نمایه کننده خارجی می شود. اشتباه بودن این ادعا هم با حضور تعداد بسیار زیاد نشریات یکتاوب در نمایه های معتبر (ISI، PubMed،Index Copernicus و ...) ثابت می شود. نرم افزار یکتاوب همه شاخص های لازم برای نمایه شدن سایت در سایت های بین المللی را دارد. اتفاقا چون یکتاوب قدیمی ترین سامانه بومی کشور است و نشریات از سال ها پیش با این نرم افزار برای نمایه شدن استفاده کرده اند، کار نمایه سازی راحت تر پیش می رود.
برخی شرکت ها به صورت کذب ادعا می کنند که فقط آنها می توانند کار نمایه سازی را انجام دهند یا انگلیسی بودن بخش مدیریت برنامه برای نمایه سازی لازم است، در صورتی که مستندات درج شده در سایت های نمایه سازی خلاف این را ثابت می کند. به عنوان مثال می توانید مستندات لازم برای نمایه شدن در PubMed Central را اینجا ببینید که هیچ یک از این موارد در آن درج نشده اند.
6- تامین امنیت برنامه یکی از جدی ترین بحث های یکتاوب بوده است و همواره بررسی های لازم توسط شرکت های همکار انجام شده و نیز همه ابزارها با تست های امنیتی به برنامه اضافه می شوند. در خصوص اتفاقی هم که برای سرورهای چند دانشگاه افتاد، یکتاوب از یکسال پیش اطلاع رسانی کرده و هشدارهای لازم برای ارتقا را داده بود که متاسفانه در برخی مراکز مورد توجه قرار نگرفته بود. با مجموعه اقدامات انجام شده طی چند سال اخیر، امنیت برنامه و سرورهای یکتاوب جزو مهم ترین شاخصه های رقابتی نرم افزارهای یکتاوب محسوب می شوند.
7- طبق نظرسنجی یکتاوب و نیز مقایسه کارشناسان فنی شرکت، نرم افزار یکتاوب در دو بخش زیر ضعف دارد که در حال برطرف شدن است:
الف- قدیمی بودن قالب گرافیکی برنامه: به دلیل طراحی شدن برنامه در حدود یک دهه پیش، قالب برنامه قدیمی شده است. با توجه به این امر در حال تقویت قالب های گرافیکی هستیم. در حال حاضر دو نمونه زیر با امکانات مدرن و قابل استفاده با موبایل و تبلت و ... طراحی شده اند تا بعد از نهایی شدن به عنوان هدیه سال نو برای تمام نشریات نصب شوند:
طراحی قالب های گرافیکی پیشرفته برای نشریات علمی : http://www.journalsystem.ir/
ب- پیچیدگی بخش مدیریت: به دلیل ابزارها و امکانات بسیار زیاد برنامه، برخی مدیران مبتدی تر در اوایل کار با برنامه، سخت کار می کنند. اما به تدریج کار با آن را یاد می گیرند. شرکت یکتاوب هم برای تسهیل و ساده سازی بخش مدیریت برنامه ریزی کرده است و به زودی پانل های مدیریت جدید و ساده تری نصب خواهد کرد.
در بخش پشتیبانی و خدمات ارزش افزوده هم شرکت در حال برنامه ریزی برای تقویت و افزایش ساعات پاسخگویی تلفنی، ارایه ابزارهای مبنی بر موبایل برای پیگیری مقالات، مشاوره و کمک به نشریات برای ارتقا و بهینه سازی پایگاه، ارتقای ساختار اجرایی، ورود به نمایه های بین المللی است که ان شااله از اوایل سال بعد اعلام خواهند شد.
به دلیل همین امکانات و خدمات هم هست که علیرغم عدم تبلیغات، همچنان تعداد استفاده کنندگان از سامانه های یکتاوب در حال افزایش است و بیش از 700 پایگاه فعال از امکانات یکتاوب استفاده می کنند که نشانی آنها در سایت شرکت درج شده است.
ما ترجیح داده ایم به جای هماهنگی با مسئولان و فشار از بالا، روی افزایش امکانات برنامه و تقویت خدمات متمرکز شویم. هر چند احتمال دارد برخی شرکت ها با نزدیک شدن به مراکز دولتی به صورت موقت موفق عمل کنند، اما در نهایت مهم این است که کاربران از خدمات راضی باشند. مسئولان دولتی با تغییر دولت ها و سیاست ها جابجا و فراموش می شوند، اما دانشگاه ها و شرکت ها همواره با هم تعامل خواهند داشت.
در پایان می توانید برخی از نظرات مشتریان یکتاوب را بررسی کنید:
فریبا هادیان دانشگاه اصفهان، مدیر اجرایی مجلات زیست شناسی گیاهی، پترولوژی و تاکسونومی:
بزرگترین مزیت یکتاوب، دینامیک بودن آن است و زیباترین مزیت آن این که تغییر و افزایش امکانات آن منعکس کننده انعطاف پذیری بالای آن است، در عین آن که بازتاب نظرات کاربران در اقصی نقاط ایران موجب ایده دهی به دیگر کاربران می شود (share in innovation). در پشت این انعطاف پذیری، اهتمام تیم سازنده برای پاسخگویی سریع قابل تحسین و بی نظیر است. از این که همکاری با ما را پذیرفتید، مفتخریم.
قاسم صحرائی دانشگاه لرستان، سردبیر دوفصلنامه ادبیات حماسی:
انسجام در سامانه به این معنا که همه اجزای سامانه به نحو مناسبی با هم در ارتباط است.
هلال هلالیان، انجمن علمی سیستم های سطوح آبگیر باران:
سامانه های خوب با امکانات عالی و به روز، پشتیبانی قوی و رفع اشکال در کمترین زمان، داشتن شماره تلفن مشخص جهت تماس در مواقع اضطراری، داشتن راهنمای خوب و جامع در کلیه بخش های سامانه، بهره گیری از بهترین متخصصان در زمینه طراحی وب
عباس دولانی مسئول وبومتریک و نشریات دانشگاه علوم پزشکی ارومیه:
نرم افزار یکتا وب در بخش مدیریت نشریات با توجه به امکان مدیریت یک مقاله از لحظه سابمیت شدن در مجله تا ارائه نظرات داوران و در نهایت پذیرش و یا عدم پذیرش کاملا سیستماتیک و منظم است. همچنین یکی از مهمترین و شاید برترین امتیازات این نرم افزار نمایه شدن بسیار آسان مقالات آنها در گوگل و گوگل اسکولار است این مزیت باعث افزایش رتبه وبومتریک دانشگاه می شود. با توجه به اینکه نمایه کردن مقالات با یک روش بسیار آسان و درج راهنمای آن در قسمت پنل مدیریت آن است این نرم افزار باعث افزایش رتبه دانشگاه ها در بحث وب می گردد. همچنین جستجوی مقالات بر اساس فیلد های عنوان و نویسنده باعث کاربر پسند شدن نرم افزار از دید مشتریان نهایی می کند. از سوی دیگر تغییرات دلخواه ظاهر نرم افزار بر اساس نیاز و سلایق دانشگاهها یکی از برتریهای این نرم افزار است.
محبوبه آطاهریان، مدیر اجرایی انجمن و مجله اخلاق در علوم و فناوری:
پاسخ دهی سریع به سوالات مدیران سایت و تلاش برای برطرف نمودن اشکالات در کوتاه ترین مدت
سید مصطفی حسینی ذیجود، مسئول ایندکسینگ مجلات علوم پزشکی دانشگاه بقیه الله
نسبت به ojs قابلیت استفاده راحتتری دارد.
مهدی مجلسی: دانشگاه آزاد اسلامی همدان
سامانه مدیریت نشریه یکتاوب جامع و کامل و فرآیند مدیریت دریافت و داوری مقالات را بسیار خوب در اختیار مسئولین سایت قرار می دهد.
علیرضا عمادی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، کارشناس پژوهشی معاونت:
قابلیت انعطاف پذیری سامانه های شرکت یکتاوب، سیستم گزارش گیری خوب از تمامی داده های موجود درسامانه ها، تیم مجرب و بسیار قوی در امر طراحی و برنامه نویسی
اکرم رنجبر عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان
سرعت زیاد-کارایی بالا- آسان و راحت
میترا صفاری، انستیتو پاستور ایران:
ساده بودن و راحتی در کارکردن با آن - پاسخگویی سریع به سئوالات مدیران پایگاه-
احترام سادات توکلی، دانشگاه علم و صنعت، کارشناس مسئول نشریات:
تعدد ماژول های مدیریتی و امکان تنظیم کلیه دسترسی ها و مطالب و فرایندها
بهنام رفیعی، دانشگاه پیام نور مرکز اراک:
دسترسی سریع و آسان ، عدم اشکال در نمایش اطلاعات مورد نظر ، ساپورت خوب در زمان افزایش بار استفاده از اینترنت.
سید احمد صفوی، انجمن مهندسی دریایی ایران:
از وقتی که با سیستم آشنا شده ام بسیاری از کارهای همایش و مخصوصا مقالات را راحت تر و سریعتر انجام می شود.
آمنه آبیار، مدیر فنی مجله علوم آماری:
متوسط بزرگترین مزیت همکاری با شرکت یکتاوب پشتیبانی دقیق، سریع و 24 ساعته شرکت و به روز رسانی امکانات پایگاه ها است.
وهاب پیرانفر، مدیر پایگاه مجله میکروب شناسی پزشکی ایران:
داشتن بخش نحوه استناد به مقاله برای Citation ، امکان ویرایش فایل ها (خصوصا مقاله نویسندگان) در هر مرحله توسط مدیرپایگاه، پیشتیبانی 24 ساعته واقعی، عدم استفاده از سرویس های ایمیل Gmail و یاهو برای سایت، چون در سیستم ... (نام شرکت رقیب حذف شده است) استفاده از این ایمیل ها عموما باعث نرسیدن ایمیل ها به دست کاربران می شود.
علی رشیدی، مرکز درمان ناباروری حضرت مریم(س) ساری:
یک سیستم مدیریت محتوا بسیار جامع و خوب و کم نظیر که دست مدیران وبسایت را خیلی باز گذاشته و توانایی پیاده سازی تمامی پارامترها از قبیل طراحی قالب اختصاصی و سئو و مدیریت جامع مطالب و صفحات.
سید محمد مهدی میرزاامینی، انجمن علمی فرش ایران:
پیش از هر چیز تبریک میگم به تیم یکتاوب که انصافا خوب کار کرده است. با دیدن ظاهر جدید که انشاالله ادامه هم خواهد داشت خیلی خیلی به توان و دانش تیم یکتاوب در زمینه های مختلف ایمان آوردم. در مقایسه با سامانه های خارجی که با هزینه های چند برابر خریداری و استفاده می کنیم، بسیار قوی تر است و پشتیبانی بهتری هم دارد.
خلیل شکوریان، رییس اتحادیه انجمن های ریاضی ایران:
حدود یک سال است با راه اندازی وب گاه کنفرانس های آموزش ریاضی ایران در ارتباط هستم، یکتاوب واقعا خوب عمل کرده است. اطلاع رسانی، سرعت زیاد، پشتیبانی، کارایی و پاسخ گویی مسئولین شرکت قابل تقدیر است.
توجه: این نظرات در بهمن ماه 1393 در فرم های نظرسنجی شرکت دریافت شده و با رضایت افراد منتشر شده اند. البته این مشتریان و سایر کاربران پیشنهادها و نظراتی هم برای ارتقا برنامه ها و امکانات پیشنهاد داده اند که در دست بررسی هستند.
در صورتی که صلاح می دانید جلسه بررسی امکانات برنامه و مقایسه با سایر سامانه ها در دانشگاه یا سازمان شما برگزار شود، لطفا به ما اطلاع دهید. با ما همراه باشید. چون ما همچنان به یکتایی می اندیشیم!